Nit Literària 2016

07.06.2016 10:13

Després d’un curs sense Nit Literària, per circumstàncies que afectaven al grup d’actors que ens visiten des de fa uns anys, el Departament de Llengua ha tornat a organitzar aquesta activitat curricular. Els passats dijous, 26 de maig i 2 de juny, els alumnes de 1r i 2n d’ESO, respectivament, gaudiren d’una nit de joc i de cultura. Es tracta d’una nit on tres personatges de la literatura vénen a explicar-nos històries extraordinàries i, per altra banda, es tracta d’una nit on els nostres alumnes sopen i dormen a l’escola.

Ens reunírem a les 20’00h a l’escola per organitzar l’espai on dormir: el gimnàs. A les 21h els professors van servir el sopar i a partir de les 21,45h començà la nit literària. Vam fer un itinerari a les fosques, per l’escola, fins arribar als tres punts on es trobaven els actors, i allà escoltàrem els seus monòlegs.

La primera aturada va ser en el pati d’Infantil, on una dona que s’anomenava Balanguera ens va explicar la seva història i tota la nostra, era una dona molt sàvia i només teixia. Estava asseguda damunt la senyera i ens va dir que filava la vida de tots els éssers vius de Mallorca. Que de vegades havia de tallar el fil de la vida d’uns i començar a filar un nou fil que donava a la vida d’altres.

La segona aturada va ser davant les aules de 4t. Damunt la gespa hi havia una altra dona que era molt misteriosa, i li agradava molt la nit. Era una sacerdotessa la qual ens va explicar la història d’Osiris, un déu egipci, concretament de la mort , un déu que va morir tres vegades per el seu germà i que totes aquestes vegades va ser ressuscitat per la seva dona, Isis, deessa de la fertilitat. Ens va explicar moltes històries sobre personatges fantàstics i de terror, per exemple el dràcula, els vampirs, les bruixes, etc.

Finalment, a la darrera aturada, ja voltant cap a les pistes, davant de la nau d’ESO, un personatge molt conegut, anomenat “Don Quixot” ens va donar un ensurt. Aquest ens va explicar les seves aventures amb en “Sanxo Panza”; amb els gegants que després es convertiren en molins, na “Dulcinea”… Tot plegat va ser molt divertit.

Llavors havíem d’anar a dormir, tot i que no hi va haver cap alumne que dormís, per desgràcia dels professors. I el divendres ens aixecàrem a les 7h per berenar i començar un nou dia. La Nit Literària s’havia acabat, lluïa el sol.

El Departament de Llengua agraeix molt i molt a tots aquells que heu fet possible una vegada més aquesta activitat, amb la vostra gestió, i sobretot amb la vostra presència. Gràcies també als actors per la seva bona feina: comptam amb ells per la propera Nit.

 

Reportatge fotogràfic a:  https://www.esliceu.com/2016/06/les-nits-literaries-des-liceu/

 

Volver

Contacto

es liceu
cabana 31
marratxí
07141

2015/ Departament lletres. Es Liceu. Mallorca

Haz tu página web gratisWebnode