LES MIL BALES. Oscar Álvaro Hernández.2n B

05.02.2016 10:19

No sabria dir exactament com va començar, tot plegat. Em queda lluny i una mica boirós. Recordo, això sí, el que va passar el primer dia que vaig sentir el nom de Les mil bales.

Fa uns dies algú em va donar una d'aquestes lliçons que són difícils d’oblidar. Em va parlar de les mil bales. Deixa’m que t’ho expliqui...

Aquesta persona era un home d’edat avançada anomenat Oriol. N’Oriol era una persona magra, amb una cara característica, formada per un prominent nas i uns dels ulls més petitons que havia vista a la meva vida. Possiblement, n’Oriol de jove fou atractiu però les arrugues li havien passat factura, com a tota la gent de la seva edat.

No obstant això, encara conservava aquella espurneig als ulls que tenen les persones que han viscut grans experiències. En fi, n’Oriol em va preguntar si la feina em llevava molt de temps al final del dia. «No m’importa quant et paguen per la teva feina – em va dir– però és una pena que hagis d'estar tant de temps fora de casa».

 .  Canica Metodo

«És molt seriós pensar que una persona hagi de treballar tantes hores al cap de la setmana per sobreviure». Em va parlar sobre les prioritats de la vida i, llavors, em va explicar la seva teoria sobre les mil bales. La mitjana de vida d’una persona és d’uns 75 anys aproximadament. Els dissabtes d’un any sumen 52 dies. Així que, multiplicant 75 per 52, el resultat és 3.900 dies: el nombre de dissabtes que una persona ha de tenir en tota la seva vida. «Tinc 55 anys –em va confessar aquesta persona– i, ara per ara, ja he viscut més de 2.800 dissabtes. Em vaig posar a pensar que, si arribava als 75 anys me’n quedarien uns mil més per gaudir. Així que vaig anar a una botiga de joguines –em va explicar– i em vaig omprar 1.000 bales». Va dir que les havia portat a casa i les havia posat dins un gran envàs de plàstic. Cada dissabte, a partir de llavors, ha estat agafant una bala per cada dissabte i l’ha llençat.

D’aquesta manera va descobrir com disminuïen les bales i va comprovar que no hi ha res com veure com s’esgota el teu temps per començar a decidir les prioritats de la teva vida.

Finalment, em va confessar que, aquell matí, havia agafat la seva última bala i que tot el que havia de viure a partir d’aquell moment, seria un dia més de regal. No cal esperar a tenir molta edat per adonar-se del regal que és cada dia. I, si hi ha alguna cosa que tots podem fer servir és una mica més de temps.

Aquesta conversa que vaig tenir amb ell, em va fer pensar molt. Aquell dissabte, jo havia planejat treballar tot el dia però, no ho vaig fer. Era dissabte! En comptes d’això, vaig pujar les escales i vaig despertar al meu company amb un petó. Li vaig dir que aquell matí el convidava a esmorzar i a passar el cap de setmana fora de la ciutat. Feia temps que no feia una cosa així... Ah! I, aquest dia, vaig comprar algunes bales...

Volver

Encuesta

T'ha agradat "Les mil bales"? Puntua

Votos totales: 16

Tema: LES MIL BALES. Oscar Álvaro Hernández.2n B

 • Fecha: 20.05.2016 Autor: Antonia

  Asunto: Muy buena

  Me ha gustado mucho, escribes muy bien ;)

  Responder

 • Fecha: 17.02.2016 Autor: Olaya Álvaro

  Asunto: Comentario

  Me ha gustado bastante, la verdad. El hecho de que dentro del texto haya una operación que tenga tanto sentido és estupendo, nunca habia visto algo así en cualquier otro texto literario.
  Enhorabuena
  ;)

  Responder

 • Fecha: 11.02.2016 Autor: MIGUEL ANGEL ALONSO

  Asunto: COMENTARIO DE TEXTO

  me ha gustado por la ironia de que las balas fuesen canicas.

  Responder

 • Fecha: 10.02.2016 Autor: Irene

  Asunto: enhorabuena

  tus historias son muy largas pero a la vez muy interesantes, escribes muy bien y espero que sigas así de bien como lo has estado haciendo hasta ahora

  Responder

 • Fecha: 10.02.2016 Autor: juan ma

  Asunto: esta bien

  me gusta ,sige asi

  Responder

 • Fecha: 10.02.2016 Autor: Autor

  Asunto: Defectes

  Hola:
  Tenc un parell de defectes a l'història (llevava=duia, jova=jove...).

  No els tigueu en compte al posar els comentaris, per favor :-)

  Gràcies.

  Responder

Nuevo comentario

Contacto

es liceu
cabana 31
marratxí
07141

2015/ Departament lletres. Es Liceu. Mallorca

Haz tu página web gratisWebnode