EL CUINER DEL QUADRES. Salvador Mas. 3er B

27.04.2016 09:38

EL CUINER DEL QUADRES

Salvador Mas 3er B, guanyador a la categoria A del certamen literari.odt

 

La seva mare era una gran cuinera i des de ben petit li va ensenyar els secrets de la cuina; i el seu pare, un conegut pintor, li ensenyava el món de l'art...

En Pere, cada dia, desitjava que acabés l'escola per arribar a casa seva i gaudir de les seves dues grans passions: cuinar i pintar.

Amb la mare s'endinsava en un món ple de color, textures, aromes i sabors, dia rere dia anava descobrint els trucs i secrets que s'amaguen a la cuina, no perdia detall; i amb el pare, pintava utilitzant diferents tècniques i estils, deixava anar la seva imaginació per crear precioses obres d'art.

Aquests moments, eren els que més li agradaven, poder compartir amb els seus pares l'afició per la cuina i la pintura i aprendre cada dia coses noves, el feien molt feliç; li agradava tant, que sabia que quan fos gran seria cuiner o artista; però encara no ho tenia decidit...

Un diumenge, va voler donar una sorpresa als seus pares preparant-los el dinar; va anar a la cuina i va agafar els ingredients que necessitava per fer una crema de carabassí; en acabar, va pensar com podia fer que aquell plat fos més especial; i pensant, i pensant, va decidir decorar-lo esquitxant per sobre de la crema, nata i salsa de tomàtiga; com tantes altres vegades havia esquitxat pintura, amb el seu pare, per fer un quadre.

Quan els pares van veure el plat; es varen quedar bocabadats; li digueren que pareixia un quadre de Jackson Pollock i a més a més estava exquisit.

En aquell momenr se li va encencre la bombeta; en Pere va tenir la seva gran idea: Quan fos gran seria un cuiner que faria dels seus plats obres d'art!

I així, va començar la seva aventura...

En Pere, continuava anant a escola cada dia, continuava aprenent amb la seva mare i el seu pare, però, a més a més, sempre que podia, es ficava tot sol a la cuina i creava els seus plasts inspirats en els seus pintors preferits...

Varen anar passant els anys i en Pere, va aconseguir el seu somni, va obrir un petit restaurant on la carta que oferia, eren noms de quadres de pintors famosos que el reproduïa a la seva cuina:

- Croquetes “Marilyn Monroe”d'Andy Warhol.

- Sopa “Nit estrellada” de Van Gogh.

- Sandwich “Dona i ocell” de Joan Miró.

- Fruita “Extremis” de Miquel Barceló.

- Etc., etc.

A mesura que passava el temps, en Pere anava agafant més confiança i seguretat i s'ho passava tan bé treballant, que va deixar anar, encara més, la seva imaginació i creativitat per fer el seus propis quadres a la cuina, afegint a la carta altres plats:

- Amanida “Somni de colors” d'en Pere

- Peix amb verdures a l'estil “Pocions i encanteris” d'en Pere

- Gelat “La muntanya daurada” de'n Pere

- Etc., etc.

En Pere, mai va deixar de crear nous plats, la gent que anava es quedava sorpresa, obrien els ulls com unes taronges i badaven la boca com un peix. Aviat tothom va xerrar d'aquest petit restaurant i del seu gran xef; deien que era increïble, meravellós... i tothom el va batiar com “EL CUINER DE QUADRES”.

Així que, ja ho saben amics, si qualque vegada volen fer un viatge per la vista i el paladar, el cuiner de quadres els convida al seu petit restaurant...

PASSIN, VEGIN I TASTIN!!!

 

Volver

Contacto

es liceu
cabana 31
marratxí
07141

2015/ Departament lletres. Es Liceu. Mallorca

Haz tu página web gratisWebnode