Actualitat

 • 20.04.2016 20:02

  L’Àrea de Biblioteca i Recursos d’Aprenentatge de la UOC ha creat un nou monogràfic centrat en Miguel de Cervantes i el Quixot.

  Font: UOC

   

  Aquest dossier s’afegeix a l’homenatge que ha preparat la Xarxa de Biblioteques Universitàries Espanyoles (REBIUN), amb un portal temàtic sobre Cervantes i l’obra més universal de la literatura espanyola: el Quixot.

  Accediu al monogràfic des d’aquest enllaç.

  El monogràfic es divideix en tres grans blocs:

  ·         Recull de recursos sobre la vida i obra de Miguel de Cervantes
  Es dóna accés a informació relacionada amb l’autor i la seva obra, com ara la publicació de llibres, revistes i articles, cursos oberts, etc.

  ·         Accés obert a totes les seves obres en format digital amb informació relacionada i específica de cada llibre publicat
  Aquest apartat se centra en l’obra del Quixot i es tracta aquest llibre des de diversos punts de vista temàtics, com ara el literari, el psicològic, l’audiovisual o el de la ciutat de Barcelona (on Sancho i el Quixot descobreixen el mar i lloc de batalla amb el cavaller de la Blanca Luna).

                     Premis, festivals i exposicions que reten un homenatge a l’escriptor Miguel de Cervantes

 • 20.11.2015 11:54

  CLUB DE LECTURA DE 4t. Curs 2015-2016

  Projecte de foment de la lectura. Departament de Llengua.

  club de lexturaEl grup d’alumnes que veieu a la foto que acompanya aquesta notícia és el que constitueix el Club de Lectura d’enguany. Com és habitual, són alumnes que cursen el darrer any de Secundària. Els seus noms són, segons la seva posició a la foto, d’esquerra a dreta: Mireia Jiménez, María Gándara, Carla Ruiz, Marina Gallent, Maria Linde, Rosa Pizà, Guiem Muñoz, Alicia Guzmán, Marta Hurtado, i Mercé Juaneda (asseguda damunt la gespa).

  Aquest dimecres passat, dia 11 de novembre, ens hem reunit per constituir el Club, pactar els nostres objectius i parlar de les nostres preferències literàries. Vistes i comentades les propostes aportades per els propis alumnes en aquesta primera reunió, ens hem decantat per la novel·la “Siempre Alice”, de l’escriptora i neurocientífica nordamericana Lisa Genova, publicada el 2007, i actualment molt anomenada per l’èxit de la seva versió cinematogràfica de 2014. Després de la lectura, organitzarem una tertúlia per posar en comú les nostres sensacions i valoracions, de les quals en tindreu notícia en aquesta mateixa pàgina web.

  Volem aprofitar aquest espai de presentació del Club per agrair la col·laboració de l’Amipa i de la Biblioteca de la nostra escola, que subvencionen les despeses del Club, tant pel que fa als llibres que llegim, com també pel que fa a les tertúlies que celebram després de cada lectura. Un any més, gràcies.

  Fins aviat.

  Josefina Manchado.

  Departament de Llengua.

   

 • 20.11.2015 11:28

  ‘Vae Victus’ la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol

  L’editorial La Campana publica la seqüela de ‘Victus’ i L’Illa dels Llibres us ofereix un tastet de la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol.

  vae victus‘Vae Victus’ és un dels llançaments literaris més destacats de la temporada literària i per aquest motiu l’editorial La Campana publica el 18 de novembre una doble edició castellana (20.000 exemplars) i catalana (30.000 exemplars).
  Originàriament escrita en castellà com ja va succeir amb ‘Victus’ l’edició catalana compta amb la traducció de Xavier Pàmies.
  Amb l’anterior novel·la, l’autor de ‘La pell freda’, va aconseguir molt bones crítiques i  vendre més de 250.000 exemplars.

  ‘Vae Victus’, comença el 12 de setembre de 1714, l’endemà de la caiguda de Barcelona i poc abans que Zuviría fugi a l’Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos. Després de l’aventura americana tornarem a Catalunya, però també anirem a Londres, Alemanya i f ins i tot Nova Zelanda.

  A la novel·la també es retrobarà amb personatges històrics que ja vam conèixer a Victus, com l’ambigu duc de Berwick, el seu acèrrim enemic Verboom o l’admirat general Villarroel, alhora que en descobrirem de nous, com el famós guerriller antiborbònic Pere Joan Barceló –àlies Carrasclet– o l’explorador anglès James Cook.

  La novel·la recull segons avança l’editorial i el pròleg de la novel·la compta amb quatre relats protagonitzats per Martí Zuviria : Americanus , Hispaniensis, Magna parens i Australis.

  Llegir més a : https://www.illadelsllibres.com/vae-victus

   

<< 1 | 2 | 3 >>

Contacto

es liceu
cabana 31
marratxí
07141

2015/ Departament lletres. Es Liceu. Mallorca

Haz tu página web gratisWebnode