Actualitat

 • 07.06.2016 10:13

  Nit Literària 2016

  Després d’un curs sense Nit Literària, per circumstàncies que afectaven al grup d’actors que ens visiten des de fa uns anys, el Departament de Llengua ha tornat a organitzar aquesta activitat curricular. Els passats dijous, 26 de maig i 2 de juny, els alumnes de 1r i 2n d’ESO, respectivament, gaudiren d’una nit de joc i de cultura. Es tracta d’una nit on tres personatges de la literatura vénen a explicar-nos històries extraordinàries i, per altra banda, es tracta d’una nit on els nostres alumnes sopen i dormen a l’escola.

  Ens reunírem a les 20’00h a l’escola per organitzar l’espai on dormir: el gimnàs. A les 21h els professors van servir el sopar i a partir de les 21,45h començà la nit literària. Vam fer un itinerari a les fosques, per l’escola, fins arribar als tres punts on es trobaven els actors, i allà escoltàrem els seus monòlegs.

  La primera aturada va ser en el pati d’Infantil, on una dona que s’anomenava Balanguera ens va explicar la seva història i tota la nostra, era una dona molt sàvia i només teixia. Estava asseguda damunt la senyera i ens va dir que filava la vida de tots els éssers vius de Mallorca. Que de vegades havia de tallar el fil de la vida d’uns i començar a filar un nou fil que donava a la vida d’altres.

  La segona aturada va ser davant les aules de 4t. Damunt la gespa hi havia una altra dona que era molt misteriosa, i li agradava molt la nit. Era una sacerdotessa la qual ens va explicar la història d’Osiris, un déu egipci, concretament de la mort , un déu que va morir tres vegades per el seu germà i que totes aquestes vegades va ser ressuscitat per la seva dona, Isis, deessa de la fertilitat. Ens va explicar moltes històries sobre personatges fantàstics i de terror, per exemple el dràcula, els vampirs, les bruixes, etc.

  Finalment, a la darrera aturada, ja voltant cap a les pistes, davant de la nau d’ESO, un personatge molt conegut, anomenat “Don Quixot” ens va donar un ensurt. Aquest ens va explicar les seves aventures amb en “Sanxo Panza”; amb els gegants que després es convertiren en molins, na “Dulcinea”… Tot plegat va ser molt divertit.

  Llavors havíem d’anar a dormir, tot i que no hi va haver cap alumne que dormís, per desgràcia dels professors. I el divendres ens aixecàrem a les 7h per berenar i començar un nou dia. La Nit Literària s’havia acabat, lluïa el sol.

  El Departament de Llengua agraeix molt i molt a tots aquells que heu fet possible una vegada més aquesta activitat, amb la vostra gestió, i sobretot amb la vostra presència. Gràcies també als actors per la seva bona feina: comptam amb ells per la propera Nit.

   

  Reportatge fotogràfic a:  https://www.esliceu.com/2016/06/les-nits-literaries-des-liceu/

   

 • 18.05.2016 17:28

  LLiurats els premis del III certamen literari de les cooperatives d’ensenyament

  Font:  www.esliceu.com 

  A la web de la Unió de cooperatives de treball associat de les Illes Balears, hi podeu trobar el següent text, acompanyat d’un bon grapat de fotografies:

  A les 11,00 hores de dissabte passat , 14 de maig , i dins la nostra fira Coop ART es varen lliurar els premis dels nostre III certamen.

  Varen gaudir de la presència del Director General d’Innovació de la Conselleria d’Educació i Universitat el Sr Jaume Ribas que va lliurar els premis juntament amb els membres del jurat del certamen.

  En aquesta edició la participació entre els nostres alumnes ha estat d’aproximadament 650 alumnes, de totes les edats. i a totes les categories i modalitats.

  Vos adjuntam algunes fotos de l’acte de lliurament i dels guardonats i també en trobareu d’altres que ens han passat a través d’aquest enllaç: Pitjau aquí

   

 • 27.04.2016 15:30

  Es Liceu ha volgut homenatjar l’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver

  ARA BALEARS Palma20/04/2016 19:50 i també El colegio Es Liceu premia a Maria Antònia Oliver – Diari de Mallorca

  L’escola Es Liceu ha volgut homenatjar l’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver en la seva primera edició dels premis Fumeral 2016. Aquests guardons pretenen reconèixer la tasca d’aquelles persones que han enriquit el món cultural en llengua catalana. L’escola els ha creat coincidint amb el seu 35è aniversari.

  El centre, una cooperativa del Pont d’Inca a Marratxí, recalca el “compromís amb la llengua i la cultura catalanes” que té adquirit. Es Liceu reivindica que aquests factors han de ser un element clau “per un ensenyament arrelat a l’entorn i dirigit cap a la integració en la cultura pròpia de l’illa”.

  El premi dels guardons s’ha entregat aquest matí al mateix centre durant l’acte d’entrega de premis del certamen literari d’Es Liceu. Maria Antònia Oliver ha assistit a l’acte, acompanyada delbatle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, i tots els alumnes i docents del centre.

  Maria Antònia Oliver va rebre enguany el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, entregat per Òmnium Cultural. Ha rebut nombrosos reconeixements com el premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Palma de novel·la, elpremi Ramon Llull del Govern Balear i la Creu de Sant Jordi, entre d’altres.

   

1 | 2 | 3 >>

Contacto

es liceu
cabana 31
marratxí
07141

2015/ Departament lletres. Es Liceu. Mallorca

Crea una página web gratisWebnode